Petra Kagchelland Studio P-ACT

HOME / OVER ONS / GASTDOCENTEN

GASTDOCENTEN

Joep Sertons workshop Studio P-ACT
Joep Sertons

Vanaf 1998 acteerde Joep Sertons 3 jaar lang in "Westenwind" op RTL 4 als Max Noordermeer. Hiermee ontving hij in 2000 nogmaals "De Gouden Televisier Ring". Maar ook hierna heeft Joep niet stilgezeten. Zo was hij o.a. te zien in programma’s als "Brutale Moeders", "De Club van Sinterklaas", "Peking Express", "Lotte", "Spetter" en "Snuf De Hond". Bovendien is Joep talloze malen te gast geweest in diverse televisieprogramma’s zoals: "Linda" (talkshow Linda de Mol), "Waku Waku". Joep is dagelijks te zien op RTL 4 in GTST om 20:00.

Gurkan Kucuksenturk workshop Studio P-ACT
Gurkan Kucuksenturk

Bij het grote publiek is Gurkan vooral bekend door zijn film & tv-rollen in: "De President", "Het Schnitzelparadijs", "Kinderen geen bezwaar", "Onderweg naar morgen", "Danni Lowinski", "Flikken Maastricht", "Moordvrouw & Fashion Planet". Vanaf september 2014 is Gurkan te zien op Nederland 3 in de serie "Taart".

"Begin 2015 ben ik gestart als docent bij Studio P-ACT. De visie en professionaliteit spreken me hier enorm aan. Binnen de lessen probeer ik altijd een speelse, luchtige sfeer te creëren waarin gezocht en uitgeprobeerd kan worden. Dit is nodig om samen op zoek te kunnen gaan naar de gekte binnen een scene of juist de schoonheid van een kwetsbaar moment. Binnen de lessen van Studio P-ACT maak ik veel ruimte voor individuele groei. Het ontdekken en inzetten van jouw kracht en het verbreden van je spelpalet, daar ligt mijn aandacht als coach. Ik geef les vanuit enthousiasme en vanuit mijn hart en ik vind het prachtig om mensen te inspireren en te zien ontwikkelen."

Marnix van den Broeke Studio P-ACT
Marnix van den Broeke

"Petra en ik hebben elkaar leren kennen op de opleiding Fontys Hogeschool voor de Kunsten. (Musical Theater Uitvoerend) We hadden meteen een klik en in het professionele werkveld zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Onze paden kruisten opnieuw toen we beiden meededen aan dezelfde masterclass acteren. Acteren was mijn nieuwe passie!

Mijn vaardigheden als danser & acteur wierpen al gauw zijn vruchten af. Ik speelde mooie fysieke rollen in binnen- en buitenland in het theater bij “Het Nationale Ballet”, musicals, een cruiseschip en van tv-commercials zoals “Superdieren” van Albert Heijn en “Geluk onderweg” van Nederlandse Spoorwegen, tot aan “De weerwolf” in de beroemde filmproductie "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" en “The Silence” in de BBC tv-series "Doctor Who".

Verschillende psychologische coachingsmethoden en zowat alle acteerstijlen heb ik onderzocht en vele zelf uitgeprobeerd. Mijn sterk onderzoekende aard naar gedragingen, drijfveren, waarachtigheid en blokkades van mensen prikkelde mij enorm om dieper onderzoek te doen en zo ontstond mijn eigen Life & Acteer Coaching bedrijf. Ik kijk nu al uit naar de volgende samenwerking met Studio P-ACT!"

Ruut van der Beele Studio P-ACT
Ruut van der Beele

Ruut is een zelfstandige filmmaker die uiteenlopende projecten heeft gedaan. Van shortfilms tot dramaseries. Van "Het kasteel van Sinterklaas" (Omroep Brabant) tot diverse muziek videoclips. In meerdere voorstellingen van Studio P-ACT zijn beeld & geluidsopnames gemaakt. Ruut begeleidt regisseur Petra hoe ze deze scenes moet draaien en monteren. Ruut heeft meegewerkt aan de voorstellingen "Zwammen, valwind en losgoed".

Evrim Akyigit gastdocente Studio P-ACT
Evrim Akyigit

Actrice en theaterdocent Evrim Akyigit (1977) is afgestudeerd in de acteursopleiding aan Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Evrim begon haar carrière in de populaire tv-serie 'Fort Alpha' en werd in 2005 het vaste gezicht in 'Onderweg naar morgen'. Daarnaast was ze o.a. te zien in diverse toneelstukken als 'De Sterkste' (Theaterhuis Alba), waarmee ze ook in Zuid-Afrika speelde, 'De Conformisten' (Toneelgroep Monk) en 'Moeders'. In 2016 speelde Evrim in de voorstelling 'Hamlet', bewerkt door Brainpower die door heel Nederland tourt. Naast haar acteerwerkzaamheden geeft Evrim ook dramales, doet de regie van verschillende producties bij Toneelgroep Odi en is werkzaam als stemactrice.

Laura Barba workshop Studio P-ACT
Laura Barba

Laura Barba is opgeleid tot danser en later als actrice bij de "Royal School of Dramatic Arts" in Madrid. Ze blijft zich verdiepen in verschillende soorten acteren, bewegingen en expressietechnieken in Barcelona, Frankrijk en Denemarken. In haar dramaklassen is het lichaam van groot belang en het acteren iets primair lichamelijks.

https://laurabarba.wordpress.com/videos/

Elles de Graaf Studio P-ACT
Elles de Graaf

Sinds 2008 in de Burlesque wereld. Eerst als showgirl en later in de organisatie van shows en choreografieën. Van oorsprong danseres en docent, met een opleiding bij de Amsterdamse ballet academie. Als vocaliste met verschillende wereldtours van Armin van Buuren meegegaan en 7 jaren in het buitenland als showgirl gewerkt in o.a. het Aziatische Las Vegas, Macau China. Momenteel een eigen Burlesque -Variety show met zang en dans in Rouge Eindhoven.
"Vrouwen in Nederland moeten vaak vooral praktisch zijn en er is weinig tijd voor jezelf. Toch vinden wij vrouwen het prachtig om met Sexy-ness en vrouwelijkheid bezig te zijn. Bij Burlesque sta je als vrouw in jouw kracht. Het is een heerlijke vorm van bewegen, mooie elegant maar er komt ook humor bij kijken. Deze combinatie is alles wat ik zelf altijd zocht."

Rens van de Rijdt Studio P-ACT
Rens van de Rijdt

Rens is in 2009 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Academie voor Theater. Inmiddels is hij werkzaam als trainer in communicatie en acteur in het theater en trainingen. Rens is als acteur aangesloten bij een aantal theatergezelschappen waaronder Theatergroep PlayBack, Matzer en Omdenken.

Katarina Justic Studio P-ACT
Katarina Justic

Katarina Justic is in 2000 afgestudeerd als actrice aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is zij werkzaam in het theater en voor TV. Sinds enkele jaren geeft zij ook les aan jongeren en volwassenen om zo haar liefde voor het toneelspelen over te brengen.